Jasper in Burlington Vermont

Visum

Voordat je op stage gaat naar de VS heb je een visum nodig. Dat is naar mijn ervaring wel het meeste geregel van alles. Sinds afgelopen vrijdag heb ik het dan ook eindelijk binnen. De dag er voor ben ik daarvoor voor het eerst op Amerikaans grondgebied geweest in Amsterdam bij de ambassade. Wat je nodig hebt hangt af van je visum type, dat zal waarschijnlijk een J1 visum zijn, daarvoor maakt je stagebedrijf een DS-2019 formulier aan. Het DS-2019 formulier bevat jouw gegevens, die van je stagebedrijf en moet aantonen dat je er financieel goed voor staat. Voor het aanmaken van je DS-2019 formulier heeft je stagebedrijf je persoons- en opleidings-gegevens nodig, het is dus wel handig om een Engelse CV te hebben. Daarnaast heb je voor je DS-2019 nog een brief hebben waarin je stagecoördinator verklaart dat je gaat stagelopen en gedurende de gehele periode van je verblijf in de VS door de overheid gefinancierd word (uitwonende beurs, OV-vergoeding, lening optellen). Lees vooral even deze website door wat je moet doen. http://amsterdam.usconsulate.gov/how_apply_types_niv.html.
Als je een afspraak hebt gemaakt bij de ambassade moet je meenemen:
• Paspoort
• DS-2019 formulier
• DS-157, DS-158, DS-159 formulieren (welke je op de website kan vinden)
• Een foto van speciale afmetingen en met witte achtergrond (http://amsterdam.usconsulate.gov/visa_photo.html). Zorg dat je hiervoor naar een professionele fotograaf gaat die al eens eerder foto's heeft gemaakt voor een VS-visum.
• Een A5 envelop geadresseerd naar jouw thuisadres, met een sticker voor aangetekende post (bij het postkantoor halen, kost 7 euro).
• Een bewijs dat je de SEVIS-fee van $ 180,- hebt betaald (minimaal 3 dagen van te voren, je kan hiervoor gewoon het ‘receipt' van de webpagina uitprinten)
• Bewijs dat je € 91,50 hebt overgemaakt voor de ‘visa-application fee' of pinpas om daar te betalen.
Ze spreken daar geen Nederlands en zijn best streng. Dus zorg dat je alles goed hebt voorbereid. Dan krijg je daarna best snel je visum binnen.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!